Terapii

În cadrul fundaţiei se desfăşoară şi grupuri de susţinere, consiliere şi dezvoltare personală susţinute cu dăruire de către specialiştii din cadrul fundaţiei noastre, dintre care ne luăm permisiunea să amintim aici:

-Terapie ocupaţională 🙂 care aşa cum ştim este o metodă de tratament nemedicamentoasă care are un rol important în reabilitarea şi reinserţia socio-profesională a bolnavilor cu dizabilităţi funcţionale. Înţelesul sintagmei de terapie ocupaţională derivă din cuvintele care o compun: Ocupaţia reprezintă ideea de activitate în care te implici, te angajezi şi participi efectiv şi motivat;

– Meloterapie 🙂  este o formă specifică de psihoterapie în care tratamentul pacientului se realizează prin intermediul muzicii, cu un foarte larg spectru de informatie, având în vedere faptul că reuneste valori si cunostinte din estetică, sonologie, teoria muzicii, armonie, folclor, istoria muzicii, psihologie, psihopatologie, psihoterapie, etc.

– Ergoterapie  🙂  În cazul ergoterapiei, se pune accentul pe reeducarea gestualităţii, a îndemânării, dezvoltarea expresivităţii, readaptarea subiecţilor la efort şi revenirea lor la o activitate profesională cu efect de resocializare.

– Terapie cognitiv-comportamentală 🙂 care  potrivit manualelor de specialitate, este o formă de psihoterapie integrativă care se bazează pe teoria conform căreia există o relaţie de reciprocitate între procesele cognitive (ceea ce gândim), emoţii (ceea ce simţim) şi comportamente.

– Terapie antistres, Pregatire mentală

Stresul este principalul dezechilibru care afecteaza societatea moderna. Relatia dintre stres si boala este deja un fapt demonstrat, iar gestionarea și tratarea urmărilor stresului trebuie să devină preocuparea majoră a oricărei persoane care este interesată de reechilibrarea sănătății.
Terapiile antistres combina masajul cu relaxarea, antrenamentul mental, nutritia cu acupunctura si fitoterapia sau homeopatia.

Pregatirea mentala imbina proceduri complexe care se adreseaza in primul rand sportivilor de performanta, dar si oamenilor de afaceri sau militarilor care pleaca in teatre de operatii sau se intorc din zone de conflict.

2 gânduri despre &8222;Terapii&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s